Hele industrieën evolueren samen met technologie en de bouwsector is helemaal niet anders. Technische algoritmen worden immers getipt als gamechangers voor de bouwsector, wat een revolutie teweegbrengt in de manier waarop dingen worden gedaan. In het verleden was het natuurlijk relatief eenvoudiger.

DRAADLOOS

Hoewel oude handgereedschappen nuttig waren, waren ze uiterst beperkt in hun werking. Ze waren namelijk gebonden aan een koord dat hun beweging enorm zou beperken, wat betekent dat bouwers rekening moeten houden met bereik en stopcontacten voordat ze enig werk gaan doen. Verder zou men ook kunnen stellen dat deze koorden ook een andere functie hadden; dient als een potentieel struikelgevaar. Met draden die door de bouwplaatsen winden en weven, zou het op zijn best lastig en in het ergste geval gevaarlijk zijn.

Elektrisch gereedschap werkt echter op batterijen, wat betekent dat ze zonder snoer kunnen werken. Hierdoor kunnen bouwvakkers ze gebruiken waar en wanneer ze maar willen, terwijl ze ook het potentieel voor struikelgevaar vermijden. Bovendien zijn ze ook gemakkelijk en betaalbaar te verkrijgen. Bedrijven zoals Milwaukee bieden een reeks batterijen om draadloze gereedschappen aangedreven en efficiënt te houden, wat betekent dat iedereen de vruchten van deze uitrusting mag plukken.

DRAADLOOS

VEILIGHEIDSBEGINSELEN

Bouwplaatsen zijn vaak een toevluchtsoord voor ongevallen. Vaak worden er dwaze en slordige fouten gemaakt, die regelmatig neerkomen op de onwetendheid of dwaasheid van het slachtoffer. Af en toe zal een werknemer denken dat ze weg kunnen komen met het niet dragen van een helm, handschoenen of een veiligheidsbril, vooral als ze het snel gaan doen met een handgereedschap. Omgekeerd staan elektrisch gereedschap dit soort toezicht niet toe. Hun kracht en snelheid betekent dat alleen de hardst gebakken idioot er een zou durven gebruiken zonder de juiste veiligheidsuitrusting. Mensen respecteren hun capaciteiten en begrijpen de gevaren die hen omringen, aangezien een verkeerde beweging bij het gebruik ervan kan leiden tot een tragedie. Uiteindelijk wekken elektrische gereedschappen wel een gevoel van voorzichtigheid en verantwoordelijkheid op, iets wat ongetwijfeld hele bouwplaatsen over de hele linie ten goede komt.

EENVOUDIG NOG EFFICIËNT


Uiteindelijk is het belangrijkste doel van technologie om bestaande taken eenvoudiger en efficiënter te maken. Sommigen noemen het vals spelen, anderen noemen het vernieuwend. Elektrisch gereedschap valt stevig aan de laatste kant in hun werking, waardoor elke bouwrol een snellere manier van werken krijgt en tegelijkertijd een betere afwerking achterlaat bij elke klus. Denk aan het verschil tussen een handzaag en een kettingzaag, en hoe ze allemaal dikke stukken hout zouden zagen. Er is natuurlijk geen wedstrijd! U zult merken dat de kettingzaag een snellere en toch schonere snede heeft, terwijl de handzaag veel inspanning van de gebruiker vereist. Die uitputting kan in sommige gevallen ook gewoon een iets slordigere afwerking achterlaten! Dezelfde verschillen zijn te vinden tussen bijvoorbeeld een schroevendraaier en een accuboormachine, qua snelheid en efficiëntie.