De kracht van een luchtcompressor wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. Van de energieverslindende industriële doeleinden van transportband, farmaceutische productie of kunststofproductie tot het eenvoudige persoonlijke gebruik van het oppompen van banden en het reinigen van apparatuur, u zult op allerlei manieren perslucht vinden werken.

Lichtgewicht, eenvoudig ontwerp

Omdat elk luchtgereedschap geen eigen motor heeft (omdat het op de stroom van de luchtcompressor werkt), zijn luchtgereedschap aanzienlijk lichter in gewicht dan hun elektrische tegenhangers. Dit is vooral voordelig voor degenen die gereedschap voor een lange periode gebruiken. Pneumatische schuurmachines, slijpmachines, spuitpistolen en zandstraalmachines zijn slechts enkele van de gereedschappen die continu worden gebruikt in verschillende omgevingen.
1. eenvoudig aan te sluiten
2.Zeer lage storing (geen oververhitting, kortsluiting of risico op elektrocutie)
3. snelle gebruikersopleiding
4.Eenvoudig te onderhouden omdat er minder bewegende delen zijn

Lichtgewicht en eenvoudig ontwerp

Geniet van de lagere kosten

Er zijn zeker omstandigheden waarin u lagere energiekosten zult zien met elektrisch gereedschap, vooral bij onregelmatig gebruik voor laag vermogen, zoals het gebruik van een brad-pistool of boor. Wanneer gereedschappen echter continu worden gebruikt, zijn luchtaangedreven gereedschappen in de meeste situaties het meest kosteneffectief.
Afgezien van de kosten van de luchtcompressor, zijn de eerste aankoop van een luchtgereedschap en het onderhoud en de frequentie van vervanging allemaal lager dan die van het elektrische equivalent

Betrouwbaarheid als het erop aankomt

Van een verhoogd vermogenspotentieel tot de stabiliteit van een goed onderhouden compressorsysteem, luchtaangedreven gereedschappen zijn een betrouwbare manier om uw werk gedaan te krijgen. De grootste voordelen van luchtaangedreven gereedschappen voor de industriële markt zijn de betrouwbaarheid van continu gebruik – minder breuk en onderhoud betekenen minder stilstand.
Zelfs een autoreparatiewerkplaats of een houtbewerkingsfaciliteit, die misschien niet zoveel urgentie heeft om de productie op peil te houden als een organisatie met meerdere miljoenen dollars, zal hinder ondervinden en winstderving lijden als hun gereedschap en stroomsysteem hen in de steek laten. Bij het vergelijken van luchtaangedreven gereedschappen versus elektrisch, komen luchtgereedschappen als beste uit de bus voor betrouwbaarheid in stroomvoorziening en uptime van apparatuur.

Een veelzijdige optie voor elke omgeving


Luchtgereedschap kan zich gemakkelijk aanpassen aan elke omgeving, zelfs als er geen elektriciteit is om een ​​luchtcompressor te laten draaien. De veelzijdigheid van perslucht als energiebron is ongeëvenaard door andere energiebronnen zoals elektriciteit, aardgas en de licht ontvlambare benzine. Perslucht kan worden opgeslagen in cilinders, die kunnen worden gebruikt als stroombron voor luchtgereedschap op plaatsen zoals een booreiland of de mijne.

Met de mogelijkheid om de druk aan te passen via de luchtcompressor, kunt u gemakkelijk en snel schakelen van taken van krachtig zandstralen naar energiezuinig reinigen. U kunt ook uw luchtgereedschap snel loskoppelen en opnieuw aansluiten, wat efficiëntere werkwijzen en een hogere productiesnelheid mogelijk maakt.